Onze werkwijze

Cadeaukaarten voor actuele goudwaarde

Uw sieraden verkopen?

Wij kopen uw oude, ongewenste en kapotte sieraden, munten, voorwerpen, etc. en u ontvangt hiervoor van ons 100% van de actuele goudwaarde in cadeaukaarten. Wilt u contant geld, dan betaalt u 15 euro verwerkingskosten per 100 euro aan goud dat u inlevert.

Goldwally 100% is mogelijk gemaakt door samenwerking met de Bijenkorf, Douglas, Hunkemöller, Kadolijn.com, Robert Schoemacher en Van der Valk.

Stap 1a: Verzendpakket aanvragen

Vul hiernaast uw gegevens in. Wij sturen u een verzendpakket op. Hiermee kunt u uw oude, ongewenste en kapotte sieraden, munten, voorwerpen, etc. per post naar ons opsturen. Klik hier voor uitleg.

Stap 1b: Op locatie langskomen

Wilt u liever langskomen en zelf assisteren bij de waardebepaling? Dat kan ook.  Klik hier om een afspraak te maken op de locatie van uw keuze.

Stap 2: Uw sieraden waarderen

Wij berekenen het goudgehalte en het gewicht van uw sieraden. Samen met de goudprijs bepalen die het bedrag dat u ontvangt. Let op: uw sieraden worden uit elkaar gehaald en beschadigd. Stenen, sluitingen, etc. worden verwijderd om het exacte gewicht aan goud te kunnen berekenen.

Stap 3: Cadeaukaarten uitkiezen

U ontvangt van ons een bericht van de 100% goudwaarde en kunt kiezen hoe u dit bedrag wilt verdelen over de cadeaukaarten van de retailers waarmee wij samenwerken.
Wilt u (een deel van het bedrag) liever cash? U kunt zelf kiezen!

Stap 4: Cadeaukaarten gebruiken

Nadat u uw keuze heeft gemaakt, ontvangt u van desbetreffende bedrijven de gekozen cadeaukaarten. Na ontvangst worden deze geactiveerd en kunt u de kaarten gebruiken.

Zo worden uw sieraden geanalyseerd en recycled tot puur goud.

Veel gestelde vragen

Hoe wordt de goudprijs bepaald?

Nadat wij exact het aantal grammen fijn goud hebben berekend, ontvangen wij van onze raffinaderij een prijs. Dit is de marktprijs in Euro’s/kilo van vrijdag 12.00 uur en altijd controleerbaar op de website KITCO.com.

U ontvangt een email of u akkoord gaat met deze prijs en dient ons dit uiterlijk de zondag daaropvolgend te laten weten.

Hoe snel krijg ik een waardering voor mijn sieraden, etc.?

Wij bepalen elke vrijdag de waarde van uw sieraden, munten, etc. aan de hand van de marktprijs van die dag om 12.00 uur ’s morgens. Alle verzendpakketten die uiterlijk donderdag bij ons binnen  zijn gekomen, worden diezelfde week gewaardeerd. U krijgt van ons op vrijdag dan een email waarin de waarde staat met de vraag of u akkoord gaat .

Hoe wordt het goudgehalte bepaald?

Het goudgehalte wordt met een elektronische metaaldetector bepaald. Wij noteren het goudgehalte op de procent nauwkeurig. Cijfers achter de komma nemen we niet mee omdat het proces daarvoor niet nauwkeurig genoeg is.

Hoe wordt het gewicht bepaald?

Om het gewicht van het sieraad te kunnen bepalen moeten we eerst alle onderdelen eraf halen die niet van goud zijn zoals stenen, sluitingen, uurwerken etc. We hanteren daarvoor een gevoelige weegschaal die tot 0,1 (een tiende) gram nauwkeurig is.

Welke goudprijs wordt gehanteerd?

Bij het bepalen van de waarde van uw gouden voorwerpen hanteren wij de volgende koers:
Kitco, 24hours, in Euro’s per kilo.

Hoe lang duurt het voordat ik de door mij gekozen cadeaukaarten krijg?

Het proces gaat in de volgende stappen:
  1. Aanvragen verzendpakket: het verzendpakket wordt in de regel nog dezelfde dag dat u het aanvraagt naar u opgestuurd en is dan 1 à 2 dagen later bij u;
  2. Ontvangen en testen van uw sieraden, munten, etc.: dit duurt ongeveer 3 dagen;
  3. Waardebepaling van uw sieraden, munten, etc.: elke vrijdag wordt aan de hand van de goudprijs van die ochtend (12.00 uur) de totale waarde bepaald. U ontvangt dan van ons hierover een email met een link;
  4. Kiezen cadeaukaarten: Door op de link te klikken, komt u op een pagina  waarop u voor uw totale waarde cadeaukaarten kunt uitkiezen van onze retailpartners. Door uw keuze te verzenden gaat u tevens akkoord met de waardebepaling;
  5. Verzenden cadeaukaarten: Zodra u uw keuze heeft gemaakt, sturen wij deze door naar de verschillende retailpartners. De (digitale) kaarten worden vervolgens binnen een week naar u verstuurd.

Hoe weet ik wat de status is?

Uw verzendpakket kunt u  met de code van PostNL volgen.
Zodra het verzendpakket bij ons binnenkomt wordt u per email van de voortgang op de hoogte gehouden:
  1. Email 1: verzendpakket ontvangen
  2. Email 2: waarde bepaald + link voor keuze cadeaukaarten
  3. Email 3: bevestiging keuze cadeaukaarten
  4. Email 4: cadeaukaarten aangevraagd bij retailpartners

Kan ik mijn sieraden verzekerd versturen?

Wij raden u altijd aan om uw sieraden, munten, etc. verzekerd te versturen via PostNL voor slechts €14,45. Uw goederen zijn dan voor maximaal €5.500,- verzekerd.
Wij raden u aan om van uw sieraden een foto te maken. Stop ze eerst in het transparante zakje en verzegel deze  met het blauwe etiket. Maak een foto van de sieraden in het zakje.

Kan ik ergens anders nog meer voor mijn goud krijgen?

Wij denken dat u niet meer voor uw oude sieraden en voorwerpen kunt krijgen. Wij geven u 100% van de waarde van het goud dat wij kunnen recyclen in de vorm van cadeaukaarten.
U kunt uw oude sieraden ook laten omsmelten en er nieuwe sieraden van laten maken. Dat is een manier om goedkoper nieuwe sieraden te bemachtigen door zelf de “grondstof” te leveren.

Waarvoor heeft u al deze gegevens van mij nodig?

Wij zijn verplicht bij te houden van wie we de goederen hebben gekocht. Dit gebeurt om eventueel heling van gestolen goederen te kunnen opsporen.
Daarnaast hebben wij uw email en naw-gegevens nodig om de cadeaukaarten te kunnen opsturen en u te kunnen informeren over de voortgang.

Mag ik ook zilver inleveren/meesturen?

Zilver is momenteel 60 keer minder waard dan goud. Helaas kunnen wij op dit moment binnen onze organisatie geen zilver verwerken.

Mag ik ook edelstenen inleveren/meesturen?

Wanneer u waardevolle edelstenen wilt inleveren, neem dan even contact met ons op. Onze partner Diamant Centrum is gespecialiseerd in het taxeren van edelstenen.

Waarom gebruiken jullie locaties van andere bedrijven

Door af te spreken op locaties van bedrijven waar wij mee samenwerken, kunnen wij op meerdere plekken in het land klanten ontvangen en wordt uw reistijd korter.